Regio

Hoeksche Waard

Contactpersoon:

Laatst bijgewerkt: 03-04-2019

Het samenwerkingsverband regio Hoeksche Waard bestaat uit de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Bijerland, Strijen, waterschap Hollandse Delta, TU Delft en Deltares.

In 2013 zijn de volgende punten opgepakt:

 • Voortzetting ISA
  ISA zoals in projectvorm uitgewerkt, komt nu in een beheerfase. De volgende optimalisaties zijn gepland:
  o gebiedsgericht meetplan
  o databeheer
  o datavalidatie
  o analyses
 • Renovatietechnieken/assetmanagement
  Op het gebied van asset management wordt in de Hoeksche Waard onderzocht of beheer anders (gezamenlijk) kan worden uitgevoerd. Uit het oogpunt van kwetsbaarheid en kwaliteit levert samen doen uiteindelijk tevens een kostenbesparing op. Daarnaast wordt het eerste gezamenlijke bestek opgesteld op het gebied van renovatietechnieken (Oud Beijerland en Binnenmaas). In de Gemeente Binnenmaas is onderzocht of de riolen van 55 jaar en ouder, daadwerkelijk over 5 jaar aan vervanging toe zijn, of dat ze mogelijk nog langer mee kunnen. Tevens is een onderzoek opgestart naar risico-gestuurd-rioolbeheer.

Gerelateerde nieuwsberichten uit deze regio:

 

 

Deze wiki is qua informatie-voorziening continue in ontwikkeling en is op dit moment als beta-versie live gezet. Hierdoor kan het voorkomen dat informatie nog onvolledig is of aangevuld dient te worden.

Voor aanvulling (uit bijvoorbeeld uw regio) kunt u zelf uw informatie aandragen. Schroom dus niet om reacties te leveren! Neem hiervoor contact op met N.Schinkelshoek.