Evenement

Water ontmoet Water bijeenkomst

Veghel, 20 november 2014

De gemeente Veghel organiseert samen met Water Ontmoet Water (WOW) een bijeenkomst om daarmee de kansen in beeld te brengen die samenwerking biedt voor de diverse partijen: voor de lozer, de gemeente en de zuiveraar.

Samen optrekken in de afvalwaterketen (kennis delen en samen zoeken naar oplossingen tegen de maatschappelijke laagste kosten) verbetert de relatie tussen de verschillende instanties, komt de kwaliteit ten goede en reduceert kosten.

De gemeente Veghel organiseert samen met Water Ontmoet Water (WOW) deze bijeenkomst om daarmee de kansen in beeld te brengen die samenwerking biedt voor de diverse partijen: voor de lozer, de gemeente en de zuiveraar.

Programma

Tussen 13.00 uur en 15.00 uur worden enkele voorbeelden besproken van Friesland Campina DMV en Mars waar het afvalwaterproces kansen biedt voor bijvoorbeeld het onttrekken van warmte/energie, de terugwinning van grondstoffen en de vermindering van het aantal vervuilingseenheden. Ook wordt het proces toegelicht om te komen tot de zogenaamde ‘Energiefabriek’, waaraan in de gemeente ‘s-Hertogenbosch in nauw overleg tussen bedrijven, de gemeente en het waterschap wordt gewerkt. Bij de Energiefabriek wordt de energie die gewonnen wordt bij het zuiveringsproces van het afvalwater afgenomen door onder andere de gemeente ‘s-Hertogenbosch en Heineken bierbrouwerij.

Praktische informatie

Datum: donderdag 20 november 2014
Tijd: 12.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: CHV Noordkade, NCB-Laan 52A, 5462 Veghel
Kosten: Geen

Aanmelden