Nieuws

Minister van Infrastructuur en Waterstaat: “Klimaatbestendigheid redt levens"

Minister van Infrastructuur en Waterstaat: “Klimaatbestendigheid redt levens"

Op de internationale klimaattop in Bonn vroeg minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) aandacht voor de gevolgen van klimaatverandering.

In haar toespraak benadrukte de minister het belang van internationale samenwerking en kennisuitwisseling voor weerbaarheid tegen klimaatverandering.

Cora van Nieuwenhuijzen, minister van I&W: “Het aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering vraagt net zoveel onze aandacht als het aanpakken van de oorzaken ervan. 90 procent van alle natuurrampen zijn inmiddels watergerelateerd. Klimaatbestendigheid redt levens en spaart onze leefomgeving, wereldwijd iedere dag weer.”

GCECA

De minister gaf de openingstoespraak op de startbijeenkomst van het Global Centre of Excellence on Climate Adaptation (GCECA), dat wordt gevestigd in Nederland. Het centrum is een initiatief van de VN, samen met Nederland, Japan en de Filipijnen.

GCECA gaat landen, organisaties en bedrijven met kennis en advies ondersteunen om klimaatadaptatie effectiever in de praktijk te brengen. Het centrum brengt een netwerk van internationale partners samen, waaronder kennisinstituten, bedrijven, NGO’s, lokale en nationale overheden, internationale organisaties en de financiële sector.

...

Lees het hele artikel op www.uvw.nl