Nieuws

Onderscheiding voor Klimaatbestendige Water Aanvoer Midden Nederland

Onderscheiding voor Klimaatbestendige Water Aanvoer Midden Nederland

De Klimaatbestendige Water Aanvoer Midden Nederland heeft de jaarlijkse prijs van het Nationaal Deltacongres gekregen.

Deltacommissaris Wim Kuijken reikte het ‘Zonnetje 2017’ uit aan projectleider Peter Hesen tijdens het congres in Leeuwarden.

De Klimaatbestendige Water Aanvoer Midden Nederland (voorheen genaamd Kleinschalige Water Aanvoer) is een systeem om West-Nederland van extra zoetwater te voorzien in perioden van ernstige droogte, vanuit meer oostelijk gelegen gebied. Een samenhangend pakket aan maatregelen vergroot de capaciteit van het huidige watersysteem.

Deltacommissaris Kuijken bracht er in mei een werkbezoek en was onder de indruk, zo vertelde hij bij de uitreiking. “Het is niet alleen technisch behoorlijk complex, maar vooral ook op het gebied van samenwerking.”

...

Lees het hele artikel op www.h2owaternetwerk.nl

Gerelateerde regio's: