Nieuws

EUWMA: Europese Unie moet extra investeren in waterbeheer

EUWMA: Europese Unie moet extra investeren in waterbeheer

De Europese Commissie moet extra investeren in waterinfrastructuur.

Die oproep deed Albert Vermuë, secretaris-generaal van EUWMA, tijdens het Launching Event van FloodEx Europe, een internationale bijeenkomst over waterveiligheid.

Europa heeft steeds meer te maken met extremer weer. De afgelopen jaren teisterden zowel hevige overstromingen als langdurige perioden van droogte en hitte verschillende Europese landen. De waterinfrastructuur is in veel Europese landen verouderd en kan deze uitdagingen nog niet aan.

Albert Vermuë, secretaris-generaal EUWMA: “Om de klimaatverandering het hoofd te bieden, moet de Europese Unie meer investeren in de infrastructuur van waterbeheer. Dat geld wordt heel goed besteed, want het voorkomt grote schade en houdt de regio’s leefbaar.”

EUWMA

De European Union of Water Management Associations (EUWMA) is de koepelvereniging van Europese waterbeheerorganisaties.

...

Lees het hele artikel op www.uvw.nl