Nieuws

Blijdschap bij waterschap Aa en Maas: kabinet kondigt 30 miljoen extra aan tegen medicijnvervuiling in water

Blijdschap bij waterschap Aa en Maas: kabinet kondigt 30 miljoen extra aan tegen medicijnvervuiling in water

Het kabinet trekt eenmalig landelijk dertig miljoen euro uit om vervuiling van medicijnen in het water tegen te gaan. Dit tot blijdschap van het Oost-Brabantse waterschap Aa en Maas.

Aa en Maas trok al enkele maanden geleden als eerste aan de bel over vervuiling in het water en kondigde als enige waterschap al extra maatregelen aan.

145 miljoen euro gaat Aa en Maas de komende jaren uitgeven aan extra filtering van het water. Veertig miljoen daarvan gaat naar het uitfilteren van medicijnresten. Peter van Dijk, bestuurder van het waterschap, zei in juli tegen Omroep Brabant: "Nu is er nog geen gevaar voor het drinkwater, maar als we niets doen, kan dat wel degelijk gevolgen hebben." 

Van Dijk ziet het extra geld als een belangrijke bevestiging voor de aanpak van zijn waterschap: "We worden nu beloond voor onze voortrekkersrol."

Belastingverhoging

Hoewel Van Dijk blij is met het extra geld, vindt hij het vooral een symbolisch bedrag. "Er zijn 24 waterschappen waar dit over verdeeld moet worden. Het is een druppel op een gloeiende plaat. Ik hoop vooral dat dit andere waterschappen wakker schudt om tot extra maatregelen te komen."

...

Lees het hele artikel op www.omroepbrabant.nl