Nieuws

Waterschap Rivierenland komt met stimuleringsplan klimaat

Waterschap Rivierenland komt met stimuleringsplan klimaat

Het waterschap wil de komende jaren meer voorlichting aan burgers geven over wat ze kunnen doen als het te nat, te droog of te heet wordt.

Burgers in Rivierenland kunnen dit najaar geld krijgen voor onder meer het afkoppelen van de regenpijp of het 'vergroenen' van de buurt. Een regenton, een groen dak in plaats van de traditionele dakbedekking, struiken in plaats van tegels in de tuin: Waterschap Rivierenland heeft er geld voor over. Via de stimuleringsregeling 'aanpassen aan het klimaat begint in de straat' is 500.000 euro beschikbaar. Gehoopt wordt dat ook gemeenten of de provincie nog een bijdrage zullen leveren.

...

Lees het hele artikel op www.bd.nl

Gerelateerde regio's: