Nieuws

Hoe staat het met het water in Groningen en Drenthe?

Hoe staat het met het water in Groningen en Drenthe?

Interview met Riksta Zwart (directeur Waterbedrijf Groningen) over City Blueprint

Samenwaw _Riksta _Zwart

Het cluster Groningen, Ten Boer en Haren kan prima cijfers overleggen als het gaat om duurzaamheid in de waterketen. Dat blijkt uit de quick-scan City Blueprint, dat meer dan 55 steden in 30 landen heeft onderworpen aan een nulmeting. City Blueprint is een praktische tool, ontwikkeld door KWR waarmee steden eenvoudig kunnen zien hoe hun watercyclus ervoor staat.

Diverse waterthema’s komen aan bod, zoals afvalwaterbehandeling, drinkwaterconsumptie, kwaliteit grond- en oppervlaktewater, infrastructuur, waterafvoer bij extreem weer en waterbeschikbaarheid. De City Blueprint is een instrument om te komen tot meer bewustzijn van de waterproblematiek en meer kennisuitwisseling tussen steden.

Hoe doen Groningen, Haren en Ten Boer het?

Het cluster Groningen, Haren en Ten Boer scoren een 6,8 op een maximum score van 10. Om wat vergelijkingen te trekken: Reykjavik scoorde een 3,9, Londen een 5,6, Jeruzalem een 6,1, Berlijn een 7 en Amsterdam een 8,3. We doen het dus goed. Iedereen kan in ons land, en ook in het Noorden, over voldoende en schoon water beschikken. Voor ons een vanzelfsprekendheid die in de rest van de wereld niet geldt.

...

Lees het hele interview op www.waterketengroningendrenthe.nl

Foto bijschift: Riksta Zwart, directeur Waterbedrijf Groningen
Foto bron: www.waterketengroningendrenthe.nl

Gerelateerde regio's: