Nieuws

Samenwerken aan Water bezoekt de beurs 'Water in de Openbare Ruimte'

Samenwerken aan Water bezoekt de beurs 'Water in de Openbare Ruimte'

Op dinsdag 8 november 2016 kwamen in Expo Houten professionals bijeen om kennis en inspiratie te delen op het gebied van water in de openbare ruimte.

De gelijknamige vakbeurs bracht voor het tweede jaar op rij een platform voor alle geïnteresseerden. Het duurzaam (her)inrichten van de openbare ruimte is, voor nu en in de toekomst, de belangrijkste taak van de stadsbestuurders. Grotere hoeveelheden regenwater met wateroverlast als gevolg, droogte, hittestress in steden, overstromingen door rivierwater of zeespiegelstijging en veranderende dag- en nachttemperaturen zorgen ervoor dat steden hun openbare ruimte klimaatbestendig moeten inrichten. Het niet of slecht opvangen en afvoeren van regenwater heeft bijvoorbeeld al voor honderden miljoenen schade gezorgd.

Samenwerken aan Water was ook aanwezig op de Beurs 'Water in de Openbare Ruimte'. Ruud en Harold geven uitleg over de samenwerking en het werken bij de gemeente en het waterschap aan water. Daarna nog even op de foto met geïnteresseerde studenten van de Hogeschool Rotterdam. 

Ruud En Studenten Beurs WIOR