Nieuws

Halve ton subsidie per jaar voor afkoppeling regenwater in Deventer

Halve ton subsidie per jaar voor afkoppeling regenwater in Deventer

Voor burgers en bedrijven in de gemeente Deventer die het regenwater willen afkoppelen van het riool is tot en met 2019 jaarlijks maximaal 50.000 euro subsidie beschikbaar.

Dit meldt een gemeentewoordvoerder naar aanleiding van vragen van de Stentor over het deze week afgetrapte project 'Word regenambassadeur' van Tauw, de gemeente en twee waterschappen. In 2015 zijn er drie subsidieaanvragen gehonoreerd en in 2016 tot op heden elf - waaronder twee van bedrijven. Dit jaar zit er nog zo'n 35.000 euro in de pot.

Inwoners van de Worp maken bij elke vierkante meter dakoppervlak die zij afkoppelen aanspraak op 8 euro subsidie. Hiervan betaalt Waterschap Vallei en Veluwe de helft en de gemeente de andere helft. De rest van de gemeente valt behalve Bathmen onder het beheer van Waterschap Drents Overijsselse Delta. Dat overweegt ook een subsidiebijdrage. Vooralsnog blijft de subsidie in dit beheergebied beperkt tot 4 euro per vierkante meter. Ben Voorhorst van de gemeente beoordeelt alle aanvragen.

Meer informatie vindt u op www.deventer.nl/afkoppelenregenwater

bron: www.destentor.nl