Nieuws

Big Jump vraagt aandacht voor schoon water

Big Jump vraagt aandacht voor schoon water

Op zondag 12 juli, klokslag 15.00 uur, springen in heel Europa tienduizenden mensen in het water. Met deze Big Jump vragen ze aandacht voor het belang van schoon water voor mens en natuur.

Ook in Nederland wordt gesprongen op verschillende locaties, georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties en andere organisaties. Zeven locaties zijn bekend; 

Ben je op vakantie in het buitenland? Niet getreurd, want in heel Europa zijn er meer dan honderd andere locaties waar je kunt meedoen. Lees er hier meer over.

Spring mee voor schoon water

Schoon water is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Met de Big Jump vragen we aandacht voor het belang van de waterkwaliteit. Water dat geschikt is voor de bereiding van drinkwater, als zwemwater en als leefgebied voor planten en dieren. Doordat er nog teveel meststoffen, landbouwgif, medicijnresten en microplastics in het water belanden blijft de ecologische waterkwaliteit achter. Dit gaat ten koste van de soortenrijkdom van planten en dieren. Hier is veel winst te behalen.“Spring mee voor schoner water”, is de slogan van de Big Jump. De Big Jump gaat ook over veiligheid. Als je gaat zwemmen kijk dan altijd op www.zwemwater.nl, daar staan 800 officieel goedgekeurde locaties van buitenzwemplekken. Deze zijn aangewezen en onderzocht door de provincies, de omgevingsdiensten, de waterschappen en Rijkswaterstaat.