Nieuws

Van poep en plas naar elektriciteit en biogas

Van poep en plas naar elektriciteit en biogas

Op zondagmiddag 12 oktober wordt het nieuwe educatieve eiland 'Energie uit afvalwater' in De Hoep feestelijk geopend. 

Ontdek de tentoonstelling en weet straks precies wat er gebeurt met je poep en plas als je het toilet doorspoelt. Kijk en doe mee met de verschillende activiteiten en leer hoe we schoon water, biogas voor auto's en huizen en elektriciteit uit afvalwater kunnen maken. Leuk en leerzaam voor jong en oud!

Het HHNK-tentoonstellingseiland 'Energie uit afvalwater' is sinds deze zomer in PWN bezoekerscentrum De Hoep te bezoeken. Kinderen en hun ouders ontdekken hier wat er nu eigenlijk gebeurt met je poep en plas als je het toilet doorspoelt. Want daar komt best nog wel wat bij kijken. En dat we met de restproducten van afvalwater ook hele slimme dingen kunnen doen. We maken bijvoorbeeld elektriciteit waarop de zuivering weer kan werken en biogas waarop auto's kunnen rijden en huizen worden verwarmd. Dat is best heel bijzonder!

Watereducatie

Het hoogheemraadschap en het drinkwaterbedrijf werken op allerlei gebieden steeds intensiever samen aan schoon (drink)water om kennis te delen en kosten te besparen. Ook slaan we de handen ineen met de interactieve lesprogramma's voor scholen Het Wateravontuur (PWN) en DePoepfabriek.nl (HHNK). Het Wateravontuur leert leerlingen hoe bijzonder het is dat zij elke dag lekker en zuiver drinkwater uit de kraan tot hun beschikking hebben. In de HHNK-versie De Poepfabriek.nl ontdekken ze hoe afvalwater wordt gezuiverd en dat je er nog veel meer mee kunt, namelijk energie opwekken en grondstoffen winnen. Scholen kunnen zich aanmelden via de websites van beide organisaties.

Feestelijke opening

Ontdek de tentoonstelling en weet straks precies wat er gebeurt met je poep en plas als je het toilet doorspoelt.

Op de eerste zondag van de herfstvakantie wordt het nieuwe tentoonstellingseiland 'Energie uit afvalwater' in De Hoep feestelijk geopend met diverse activiteiten. Ontdek bijvoorbeeld de beestjes die de viezigheid uit het afvalwater voor ons opeten en weet straks precies op welke zuivering jouw poep en plas wordt verwerkt tot schoon water!

  • Datum: zondag 12 oktober
  • Tijd: 13.30-15.30 uur
  • Locatie: Bezoekerscentrum De Hoep, Johannisweg 2, 1901 NX Castricum
  • Aanmelden niet nodig

Tot ziens in De Hoep!