Nieuws

Bijeenkomst Rotterdam

Bijeenkomst Rotterdam

Woensdag 15 oktober  2014 organiseerde Samenwerken aan Water een bijeenkomst in het hoofdkantoor van Evides in Rotterdam. ’Trekkers’ van diverse werkeenheden kregen na de ontvangstlunch eerst een rondleiding door de afdeling drinkwaterproductie van Evides. 

Woensdag 15 oktober  2014 organiseerde Samenwerken aan Water een bijeenkomst in het hoofdkantoor van Evides in Rotterdam.

’Trekkers’ van diverse werkeenheden kregen na de ontvangstlunch eerst een rondleiding door de afdeling drinkwaterproductie van Evides. Na deze interessante inkijk in de werkzaamheden van Evides was er een welkom en inleiding van gastheer Jelle Roorda.

DSC07049

Jos Frijns van KWR (Watercycle Research Institute) behandelde daarna het thema ‘Kenniscoproductie voor de maatschappelijke uitdagingen van de watersector’  

Hij nam de aanwezigen onder andere mee langs kennisuitdagen en samenwerking in de waterketen. Het ‘van elkaar leren’ is de belangrijkste factor in het creëren van synergie, was één van de conclusies.

Vervolgens was er ruimte voor de actuele dialoog waarin de stand van zaken omtrent de afronding van het proces rondom de recente samenwerking met de drinkwaterbedrijven werden besproken.

Als slotspreker gaf Henk van der Linden van PWN (Puur water en natuur) een lezing over hoe drinkwaterbedrijven zo doelmatig mogelijk kunnen aansluiten bij de samenwerking. Drinkwaterbedrijven en gemeenten hebben elkaar nodig. Meekoppelen en ketendenken zijn onmisbaar . Van der Linden benadrukte dat het van groot belang is dat de ontstane samenwerkingsverbanden continu nieuwe impulsen moeten krijgen om te blijven ontwikkelen.

Download hier alle presentaties

DSC07062