Nieuws

Waterspaarders

Waterspaarders

Voor kinderen is energie besparen logisch. Want energie verspillen is slecht voor de aarde, want de aarde warmt er door op waardoor dieren en hun leefomgeving bedreigd worden

Kinderen willen samen energie besparen omdat kleine acties samen een groot verschil maken. Met WaterSpaarders roepen kinderen alle andere kinderen van Nederland op om thuis het gesprek aan te gaan over warm waterverbruik zodat heel Nederland korter gaat douchen; van gemiddeld 8 naar 5 minuten.

WaterSpaarders is een initiatief van kinderen, leerkrachten samen met het Wereld Natuur Fonds, Unilever en de Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien. WaterSpaarders wordt mede mogelijk gemaakt door drinkwaterbedrijf Vitens, energiebedrijf Eneco, netwerkbeheerder Enexis, Stayokay hostels en brancheorganisatie voor waterbedrijven Vewin. Consumentenplatform Nudge en onderwijs uitgever Zorn ondersteunen WaterSpaarders. Alle partners zetten hun eigen expertise in. 

www.waterspaarders.nl