Nieuws

Inschrijving Waterinnovatieprijs geopend!

Inschrijving Waterinnovatieprijs geopend!

Vernieuwende, kostenbesparende en baanbrekende initiatieven op het gebied van water maken kans op de Waterinnovatieprijs. De Unie van Waterschappen reikt deze prijs jaarlijks uit aan de meest innovatieve waterprojecten. 

Bedrijven, belangenorganisaties, kennisinstellingen, overheden en particulieren kunnen hun innovatieve waterprojecten inzenden op www.waterinnovatieprijs.nl De Waterinnovatieprijs beloont opvallende innovatieve projecten die toepasbaar zijn binnen de taken en verantwoordelijkheden van waterschappen. Dit jaar maken projecten in de categorieën ‘Droge Voeten', ‘Voldoende Water', ‘Schoon Water' en ‘Ruimte voor Innovatie' kans op de prijs die onder meer bestaat uit een begeleidingstraject ter waarde van 15.000 euro.

Ruimte voor innovatie

De prijs in de categorie ‘Ruimte voor Innovatie' wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Voor deze categorie komen projecten in aanmerking die bijdragen aan een goed klimaat voor het realiseren van innovaties. Het gaat hierbij om anders denken, anders doen. Hoe wordt innovatie binnen organisaties bevorderd en hoe kunnen belemmeringen voor innovaties worden weggenomen? Projecten kunnen gerelateerd zijn aan water of aan de achterliggende organisaties.

Begeleidingstraject voor innovaties

De winnaars ontvangen een glazen kunstwerk van Gert Bullée en krijgen daarnaast een intensief begeleidingstraject ter waarde van 15.000 euro. Het gaat hierbij om een traject op maat waarbij een innovatiemakelaar de winnaar op weg helpt bij de realisatie of marktintroductie van de innovatie. De begeleiding wordt aangeboden door de Unie van Waterschappen, de Topsector Water en het Valorisatieprogramma Deltatechnologie & Water.

De Publieksprijs

Daarnaast kan voor het eerst een inzending de eer krijgen toebedeeld de meest gewaardeerde innovatie van het publiek te zijn. Er wordt dit jaar namelijk ook een publieksprijs uitgereikt. Het publiek kan vanaf begin november tot en met 1 december via Twitter en www.waterinnovatieprijs.nl stemmen op hun favoriete genomineerde project.

Inschrijven

Op de website www.waterinnovatieprijs.nl is het tot 1 oktober 2014 mogelijk projecten in te schrijven. De inzenders krijgen de kans hun project op de website te presenteren via beeld en een korte omschrijving. Een deskundige jury, onder leiding van Annemieke Nijhof, beoordeelt de innovaties. Op 2 december worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking.