Nieuws

Social media zinvol podium voor samenwerken aan water

Social media zinvol podium voor samenwerken aan water

Echte samenwerking in de afvalwaterketen kan alleen door elkaar te inspireren en het debat aan te gaan. Social media zijn daarvoor het ideale podium.

Echte samenwerking in de afvalwaterketen kan alleen door elkaar te inspireren en het debat aan te gaan. Social media zijn daarvoor het ideale podium. Het resultaat: veel reacties, meningen over stellingen en een inspirerende dialoog.

Het kernteam ‘Samenwerken aan water’ wil via de sociale media de regionale samenwerking aanjagen, stimuleren en ondersteunen. Door dagelijks contact tussen betrokkenen in de regionale processen is een vruchtbare ideeënuitwisseling mogelijk. Je moet elkaar tenslotte kennen om elkaar te inspireren. Zo zijn ook houding en gedrag in de samenwerking te beïnvloeden.

In een speciale LinkedIn-groep praten inmiddels ruim 500 leden actief mee over diverse stellingen. Dat levert nieuwe energie voor samenwerking in de afvalwaterketen. Ook via Twitter kunnen volgers de dialoog met elkaar aangaan. Met de speciale hashtag #samenwaw krijgt en geeft iedereen handige updates en nieuwe ideeën uit alle hoeken van het land. De website www.samenwerkenaanwater.nl fungeert als interessante nieuwsbank over verschillende vormen van samenwerking. Binnenkort komt op www.samenwerkenaanwater.nl ook een handig ‘wiki’-dossier met kennis, ervaringen en goede voorbeelden.