Nieuws

Lees verschillende waterketen-nieuwsbrieven uit de regio

Lees verschillende waterketen-nieuwsbrieven uit de regio

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen in de verschillende regio's? Onlangs zijn diverse nieuwsbrieven vanuit de regio Zeeland, Groningen-Drenthe en Brabant Oost en Midden online gezet.

 

Nieuwsbrief Groningen-Drenthe: Interview met Burgemeester van de Nadort
In de noordelijke editie onder andere een interview met André van de Nadort, burgermeester van Ten Boer.
Van de Nadort is burgervader van Ten Boer en bedient daarmee negen dorpskernen. Het is een kleine gemeente ten oosten van de stad Groningen. En daarmee raken we direct de kern van dit interview. De gemeente heeft volop de samenwerking met de stad Groningen opgezocht. Ten Boer heeft gekeken wat ze per se zelf willen doen en de rest hebben ze weggezet bij de stad. Van de Nadort ervaart dat als heel plezierig: “Het is helder, Ten Boer is de opdrachtgever en de stad is de opdrachtnemer. Het is niet ingewikkeld, bestuurlijke keuzes maken we nog steeds in ons eigen gemeentehuis,” volgens Van de Nadort. “We waren een kleine kwetsbare gemeente, door de samenwerking hebben we die kwetsbaarheid opgelost.

Nieuwsbrief Zeeland: Themagroep medicijnresten en hormoonverstorende stoffen
Samenwerking Afvalwaterketen Zeeland is een initiatief van de 13 Zeeuwse gemeenten, waterschap Scheldestromen en de provincie Zeeland. Samen willen zij de verschillende kansen voor samenwerking binnen de afvalwaterketen benutten. Dit gebeurt in de volgende themagroepen: wateroverlast, bestrijdingsmiddelen, emissies zware metalen,
medicijnresten en hormoonverstorende stoffen en de themagroep doelmatig werken binnen de afvalwaterketen. In totaal zijn er zo’n vijftig medewerkers betrokken. In de nieuwsbrief van Zeeland leest u meer over de uitdagingen, mogelijkeoplossingen en het proces van samenwerking.

Nieuwsbrief Brabant Oost en Midden: Bestuurders werkeenheid De Meierij aan het woord
In de werkeenheid De Meierij werken de waterschappen Aa en Maas en De Dommel samen met de gemeenten Best, Boxtel, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Heusden,Oisterwijk, Sint Michielsgestel,Sint-Oedenrode en Vught al geruime tijd intensief aan het dossier Doelmatig Waterbeheer.

U vindt de verschillende pdf's op de pagina documenten.