Nieuws

studenten werken aan nieuwe oplossingen voor afvalwaterzuivering

studenten werken aan nieuwe oplossingen voor afvalwaterzuivering

Het tv programma 'Made in Overijssel' op RTV Oost laat zien hoe synergie, creatie en innovatie ontstaan tussen het bedrijfsleven, kennisinstellingen en studenten. Studenten van de universiteit van Twente werken aan de hand van cases aan innovatieve oplossingen voor echte problemen. Eén van de cases die in dit programma wordt behandeld is die van het Waterschap Regge en Dinkel op het gebied van afvalwaterzuivering.     

 

In deze aflevering werken drie studenten van de UT aan het mogelijk maken van gescheiden inzamelen van afvalwater in woningen. De komende weken worden deze studenten gevolgd bij het oplossen van het vraagstuk.

Het programma is overigens onderdeel van een reeks, waarbij het regionale bedrijfsleven meerdere cases voorlegt aan studenten. Op 11 december wordt de meest innovatieve oplossing gekozen en krijgen de studenten 10.000 euro voor verder onderzoek

hieronder vindt u de link naar aflevering vier

http://www.madeinoverijssel.tv/pages/uitzending-gemist/aflevering-4.php