Project

Elkaar inspireren door ervaringen te delen

Samenwerken in de waterketen lastig? De werkgroep ondersteuning “Samenwerken aan water” houdt u graag regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen, voorbeelden en kansten. Naast de website en onze social media kanalen, zoals Twitter en LinkedIn, sturen wij u graag deze digitale nieuwsbrief. Elke editie zal een lid van de werkgroep zich voorstellen en zijn of haar perspectief geven in een korte column. Deze keer is het de beurt aan Marijke Jaarsma, senior beleidsadviseur bij het gefuseerde waterschap Vallei en Veluwe en actief in het Platform Water Vallei en Eem.


Donderdagmiddag 10 mei was er een bijeenkomst voor alle trekkers van de werkeenheden samenwerken in de afvalwaterketen in Houten. Als werkgroep ondersteuning hadden we dit georganiseerd en nu een keer anders dan de standaardbijeenkomsten. We hebben gespeeddate! Met 2 standaardvragen elke 2 minuten iemand anders spreken en wat was het leuk. Elk gesprek was anders, net als in de samenwerking in de afvalwaterketen, vraagt elke samenwerking maatwerk en zijn er geen 2 het zelfde. Daarna in groepen gediscussieerd waar ik zelf veel van geleerd heb. Er waren verhalen van mensen uit regio´s waar je niet vaak iets van hoort. Conclusie van de middag was dat we naast website, Linkedin en Twitter het persoonlijke contact ook heel erg waardevol vinden. Als werkgroep ondersteuning zullen we dit signaal ook meenemen en ik hoop jullie en nog meer trekkers van de werkeenheden op een volgende bijeenkomst te zien. Belangrijk vind ik dat we elkaar bereiken en dat er voor elk wat wils is.

De volgende dag zat ik de hele dag in de Jaarbeurs in Utrecht samen met andere kandidaat kenniscoaches. Een leuke en intensieve dag waar we naast een sollicitatie gesprek de hele dag coach-vaardigheden kregen bijgebracht. Ik heb er veel van geleerd en ook hier weer interessante mensen leren kennen.
Ondertussen gaat het werk in de regio ook nog gewoon door. Binnen Platform Water Vallei en Eem zit in het beleidsteam en zijn we op dit moment druk om een meerjarenprogramma (tot 2020) op te stellen. En ondertussen ben ik bezig om de gezamenlijke aanbesteding van het grondwatermeetnet af te ronden. De goedkeuring al binnen van de 14 gemeenten en het waterschap en de opdrachtnemer kan aan de slag! Was samenwerken eerst een activiteit die ik deed naast mijn gewone werk bij het waterschap is samenwerken nu echt een onderdeel geworden van mijn werk.

door: Marijke Jaarsma,
senior beleidsadviseur bij het gefuseerde waterschap Vallei en Veluwe

April 2012